Skip to main content

Lichtreclame montage

Kabels en aansluiting bij lichtreclame eenvoudig weggewerkt

We gebruiken verschillende manieren om de lichtreclame aan de gevel te bevestigen. Elk soort verlichting eist zijn eigen montage vanwege verschil in het elektronisch systeem, verschil in de bouw van de letter en verschil van gevel.

Om deze verschillen op te vangen hebben we verschillende typen montage ontwikkeld. Zo kunt u de letters eenvoudig en stabiel tegen de gevel monteren. Aan de ene kant hebben we de 'Flatsign' letter met de eenvoudigste montage middels kitlijm. Aan de andere kant de Boxlight letter, die een zeer stabiele montage vereist vanwege het gewicht en winddruk.

Montage van LED doosletters

Onze LED verlichte doosletters vereisen een stabiele montage. De letters hebben een achterwand- of paneel dat als eerste tegen de gevel wordt bevestigd, hierna worden de letters verbonden. 

Wij streven ernaar om achter elke letter de aansluiting door de muur naar binnen te boren en binnen de letters aan elkaar en aan de trafo te verbinden. Zo lopen er geen kabels aan de buitenkant over de muur. Helaas is dit niet altijd mogelijk, waardoor er vaak gewerkt met kabelgoten of losse kabels. 

Wij houden niet van kabelgoten en losse kabels, daarom hebben wij een systeem ontwikkeld met een verbinding van letter-naar-letter met een kleine RVS buisverbinding. Geen losse kabel aan de lichtreclame en een hele mooie afwerking.

Easy Sign Connect

Standaard worden onze kleine LED verlichte letters gemonteerd op afstandssteunen (mannetje / vrouwtje) met een klik-verbinding, tegen smerige druipsporen aan de gevel. Ook hierbij willen we elke kabel, achter de letter, naar binnen te boren om daar te verbinden met de trafo. Dit is niet in alle gevallen mogelijk. 

Bij kleine lichtreclame letters is het storend als de kabels zichtbaar achter de letters doorlopen of in een kabelgoot moeten worden weggewerkt. Hiervoor hebben wij een eigen systeem bedacht: 'Easy Sign Connect'. 

Bij ons Easy Sign Connect lopen er twee draden door de afstandssteunen: een plus-draad en een min-draad. De letters worden met de draden verbonden als ze in de afstandssteunen worden geklikt. De draden zelf zijn belast met 12V, dus risicovij voor brandgevaar en mens en dier.