Skip to main content

Lichtreclame tips & trick's

Waarmee rekening te houden bij het aanschaffen van een lichtreclame

Backlight en lichtkleur

Omdat het licht bij Backlight uit de achterzijde via de achtergrond of wand straalt, houdt dan rekening met de kleur van de achtergrond. Donkere achtergronden reflecteren het licht veel minder als lichte achtergronden...

De lichtkleur van de LED bepaald in veel gevallen de leesbaarheid van de reclame. Witte LED heeft de grootste intensiteit, terwijl blauw het minste effect geeft. U moet ook voorzichtig zijn met rood en groen, terwijl amber de beste warme keuze biedt na wit.

Achtergond

Gevelreclame en lichtreclame komen het beste tot hun recht met een goed contrast en kleurgebruik. Lichte letters op een donkere wand of donkere letters op een lichte wand. Hoe verlicht je dan de donkere letters als het donker is? Allemaal vragen voor een gepaste oplossing.

Is er bijvoorbeeld een damwand met grove structuur geplaatst, houdt er dan rekening mee dat de verlichting tegen de wand wordt gestoord door de wand zelf en soms hele rare en onwenselijke effecten van de lichtreclame tot gevolg heeft.

 

 

Leesbaarheidsafstand

Voor het berekenen van de leesbaarheidsafstand gebruiken wij als basisregel de letterhoogte (cm) x 4 meter. Dus een letter van 10 cm hoog kan tot op 40 meter goed worden gelezen, een letterhoogte van 100 cm tot op 400 meter.

Dit is helaas maar een kleine houvast, want het gebruikte lettertype, de kleur en belichting spelen ook een rol in de leesbaarheid. Zo zal een schreefletter weer net iets minder leesbaar zijn dan een schreefloze letter. Een blauwe belichting zal de leesbaarheid ook doen afnemen en een Backlight belichting zal niet zo fel zijn als een frontlight belichting. De Complilight lichtreclame geeft het beste resultaat.

Stokbreedte en leesbaarheid

De meest-aangeboden lichtreclames zijn dikke aluminium LED letters, ook wel  profiel 5 genoemd. Helaas werkt deze oplossing niet bij alle lichtreclames. Als u een smal lettertype gebruikt, dan is het resultaat dat u hele smalle, diepe letters krijgt, waarbij u meer tegen de zijkant kijkt dan tegen de voorkant van uw reclame. 

Daar hebben wij een oplossing voor. Wij werken met dunne lichtreclame letters van maar 24 mm dik, speciaal voor smalle lettertypes en kleine reclames met dezelfde uitstraling als de dikke lichtreclame letters. Zo kijkt u niet meer tegen de zijkant van uw reclame. 

Voor een lichtreclame met zijkanten en voorkant belicht hebben wij de Complilight letters. Voor een reclame met alleen de voorzijde belicht gebruiken wij de Frontlight lichtreclame letter.