Tips & Tricks

Backlight achtergrond

Omdat het licht bij Backlight uit de achterzijde via de achtergrond of wand straalt, houdt dan rekening met de kleur van de achtergrond. Donkere achtergronden reflecteren het licht veel minder als lichte achtergronden...

De lichtkleur van de LED bepaald in veel gevallen de leesbaarheid van de reclame. Witte LED heeft de grootste intensiteit, terwijl blauw het minste effect geeft. U moet voorzichtig zijn met rood en groen, terwijl amber de beste warme keuze biedt na wit.

Backlight en Damwand

Backlight straalt het licht via de achterwand. Nadat u de juiste kleur belichting en wand heeft gekozen, moet u ook rekening houden met de structuur van de achterwand. Meer structuur geeft meer schaduw-werking en dus een heel ander beeld van de Backlight lichtreclame...

lichtreclame leesbaarheidsafstand

Leesbaarheidsafstand

Voor het berekenen van de leesbaarheidsafstand gebruiken wij als basisregel de letterhoogte (cm) x 4 meter. Dus een letter van 10 cm hoog kan tot op 40 meter goed worden gelezen, een letterhoogte van 100 cm tot op 400 meter.

Dit is helaas maar een kleine houvast, want het gebruikte lettertype, de kleur en belichting spelen ook een rol in de leesbaarheid. Zo zal een schreefletter weer net iets minder leesbaar zijn dan een schreefloze letter. Een blauwe belichting zal de leesbaarheid ook doen afnemen en een Backlight belichting zal niet zo fel zijn als een frontlight belichting. De Complilight lichtreclame geeft het beste resultaat.

dikke of dunne oplossingen voor lichtreclame

Dikke of dunne lichtreclame letters

De meest-aangeboden lichtreclames zijn dikke aluminium LED letters, ook wel  profiel 5 genoemd. Helaas werkt deze oplossing niet bij alle lichtreclames. Als u een smal lettertype gebruikt, dan is het resultaat dat u hele smalle, diepe letters krijgt, waarbij u meer tegen de zijkant kijkt dan tegen de voorkant van uw reclame. 

Daar hebben wij een oplossing voor. Wij werken met dunne lichtreclame letters van maar 24 mm dik, speciaal voor smalle lettertypes en kleine reclames met dezelfde uitstraling als de dikke lichtreclame letters. Zo kijkt u niet meer tegen de zijkant van uw reclame. 

Voor een lichtreclame met zijkanten en voorkant belicht hebben wij de Complilight letters. Voor een reclame met alleen de voorzijde belicht gebruiken wij de Frontlight lichtreclame letter.